Läkemedel

Sorptionsavfuktning vid tillverkning av läkemedel

Inom läkemedelsindustrin ställs höga krav på en exakt reglerad luftfuktighet. Seibu Giken DST erbjuder flexibla och kundanpassade helhetslösningar för kontroll av fukt och temperatur.

Tablettillverkning
Med avfuktning fastnar inga granuler i gjutformarna. Torrluft garanterar att t.ex. gelatinkapsel och substans förpackas i rätt luftfuktighet.

Fluidiserad bädd
Med sorptionsteknologi kan torktiden reduceras drastiskt.

Hårda gelatinkapslar
Torrluft förhindrar att granuler klumpar sig innan kapseln förseglas.

Dragering
Reglering av luftfuktigheten är nödvändig när man dragerar tabletter med vattenbaserade ingredienser.

Torkrum och laboratorier
Låg relativ fuktighet motverkar bakterietillväxt. SSCR-rotorn (som finns i varje DST-avfuktare) är idealisk för dessa applikationer då den är bakteriostatisk och inte ger ifrån sig damm eller andra partiklar. [Läs mer om SSCR-rotorn]

Vägning och blandning
Luft som kommer i kontakt med hygroskopa ingredienser måste hålla en konstant relativ fuktighet vid vägning och blandning för att inte viktskillnader skall uppstå.

Seibu Giken DST erbjuder också 4 olika sorter avfuktningsrotorer för känsliga miljöer, t.ex. SSCR-CI 100% silikonfri eller SSCR-H, en hygienisk rotor:

SSCR-H -hygienisk rotor som eliminerar bakterietillväxt
Seibu Giken DST AB erbjuder den unika avfuktningsrotorn SSCR-H, en antibakteriell sorptionsrotor som inte bara eliminerar bakterier utan även stoppar all uppkomst av bakterier! Denna hygieniska rotor är ett utmärkt val för mat-, läkemedels- och konfektyrindustrin.

SSCR-CI -100 % silikonfri adsorptionsfri.
SSCR-CI är en adsorptionsrotor som levererar en 100% silikonfri torrluft. Detta kan vara oerhört viktigt i t.ex. känsliga laboratoriemiljöer eller renrum.

Läs mer om de olika rotorerna som erbjuds från Seibu Giken DST AB: Rotorteknologi